bilbro.jpg

Vibrationer


Vibrationer har betydning både for menneskers komfort og for maskiners driftstilstand. Fejlfinding og dæmpning af vibrationer kræver det rette udstyr og stor erfaring. Sweco har begge dele. Vi kan undersøge, beskrive og afhjælpe vibrationstekniske og maskinakustiske forhold.

Vores kompetencer omfatter blandt andet rådgivning ved produktudvikling af maskiner samt "detektiv-opgaver" ved svingningsproblemer i bygninger eller maskiner. Vi råder over måleteknik lige fra grundlæggende spektral-analyser af støj og vibrationer til avanceret modalanalyse. Herudover støtter vi os til beregningsværktøjer som Finite Element-modellering, blandt andet ved skibsvibrationer.

Rådgivning indenfor vibrationer og maskinakustik omfatter også vibrationsisolerende maskin-opstillinger samt støjdæmpning til forbedring af arbejdsmiljøforhold. Sweco er autoriseret arbejdsmiljørådgiver - også inden for vibrationer.

Jernbanevibrationer og sporteknik er eksempler på områder, hvor vi benytter vores egne specialudviklede måle- og analysesystemer som supplement til kommercielt tilgængelige værktøjer.

Vi foretager også overvågning af støj og vibrationer, f.eks. fra byggepladser og anlægsarbejder.