Pumpe1.jpg

Maskiner


Støj og vibrationer har betydning for menneskers komfort og er knyttet til maskiners driftstilstand. Fejlfinding og dæmpning kræver det rette udstyr og stor erfaring. Grontmijs akustikafdeling, Acoustica, har begge dele. Vi kan undersøge, beskrive og afhjælpe vibrationstekniske og maskinakustiske forhold.

Vores kompetencer omfatter blandt andet rådgivning ved produktudvikling af maskiner samt "detektivopgaver" ved svingningsproblemer i bygninger eller maskiner. Vi råder over måleteknik lige fra grundlæggende spektralanalyser af støj og vibrationer til avanceret modalanalyse. Herudover støtter vi os til beregningsværktøjer som Finite Element-modellering, blandt andet ved skibsvibrationer.

Rådgivning indenfor vibrationer og maskinakustik omfatter også vibrationsisolerende maskinopstillinger samt støjdæmpning til forbedring af arbejdsmiljøforhold. Acoustica er autoriseret arbejdsmiljørådgiver, også inden for vibrationer.

Jernbanevibrationer og sporteknik er eksempler på områder, hvor vi benytter vores egne specialudviklede måle- og analysesystemer som supplement til kommercielt tilgængelige værktøjer.

Vi foretager også overvågning af støj og vibrationer, f.eks. fra byggepladser og anlægsarbejder.

Link til produktblade


Vibrationsovervågning

Modalanalyse

Produktudvikling

Jernbane

Skibe

Cases


Vibrationsovervågning ved udvidelse af Ros Torv

Modal-test af møllevinge for LM Wind Power

Parkometer-støj for Parkering København

Ultralydscanning af sporskifte-komponenter

Rådgivning om støjsvagt design i luksus-yacht