Blog

Blogposter i kategorien: omgivelser

Distortion i København

30. maj, 2017 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

I morgen fyldes de københavnske gader med festglade mennesker, når Distortion 2017 sættes i gang. Det er dog ikke alle byens borgere, der er lige glade for larmen fra gadefesten. En ny række skærpede vilkår til gadefesten kan måske ændre dette.

Internoise 2016

23. maj, 2017 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Kenneth Grenaa Lillelund og Tania Dehlbæk fra Acoustica bidrog begge med præsentationer til den internationale konference, Internoise 2016 i Hamborg, inden for emnerne lydisolering af boliger og menneskeskabt støj i åbne kontorer.

Musikpavillon for naturens lyde

1. marts, 2016 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

En lydinstallation bestående af tre meter store træmegafoner står i Estlands mørke skove - sætter man sig ind, vil man opleve en forstærkning af fuglenes kvidder, vinden i trætoppene og skovens andre lyde.

Ultralyd skal opdage forurenet drikkevand

18. februar, 2016 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Et forskningshold på Århus universitet skal udvikle en ultralydssensor, der kan opdage forurening ude i det danske vandrørsnet og derigennem sikre drikkevandets kvalitet.

Nye støjregler - opholdssteder til flygtninge

3. februar, 2016 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Ny vejledning fra Miljøstyrelsen gør det muligt for kommuner at etablere midlertidige opholdssteder for flygtninge på støjbelastede arealer.

Café-effekten i Spanien

29. januar, 2016 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Spanien er Europas mest højlydte land konstaterer det internationale tidsskrift, Noise and Health. Dette giver sig særligt udslag på caféer og restauranter, hvor der skrues ekstra højt op for stemmelejet hos de charmerende spaniere.

Nyt springvand styres af støj

9. oktober, 2015 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Et nyt interaktivt springvand indvies i dag på Frederiksberg. Jo mere trafikken larmer, jo højere skyder vandets stråler op. Er der derimod stille i gaderne, mindskes de.

Lyt til den fremtidige trafikstøj

15. september, 2015 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Mængden af støj fra et planlagt trafikknudepunkt kan som fremtidig nabo være svær at forestille sig, men et nyudviklet program giver mulighed for at høre støjen, før der bygges.

Bud på ny kalibreringsmetode

18. august, 2015 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Forskere fra the National Physical Laboratory i England har udviklet en ny optisk metode til at måle lydtrykket på. Målemetoden kan potentielt blive grundlaget for en ny måde at kalibrere mikrofoner på med en direkte forbindelse til SI-enheder .&

Flystøj over København

6. august, 2015 // Kategori: omgivelser // Kommentarer: 0

Over sommeren har man i København kunne høre mere støj fra flytrafikken end normalt. Det skyldes en ændring i brugen af start- og landingsbanerne i Københavns Lufthavn, da hovedbanen er under ombygning.